Dag 12

Doe een lichaams scan

Een lichaamsscan helpt je je op een liefdevolle en zachte manier met je lichaam te verbinden. 
Juist als we ons niet goed voelen, als we schrikken, overweldigd raken door emoties, gaan we vaak met ons bewustzijn uit ons lichaam. Omdat we denken dat we dan minder pijn, minder schrik, minder woede voelen.

Het tegenovergestelde is meestal het geval. We hebben er minder grip op, we verliezen de controle als we uit ons lichaam gaan. En dit gebeurt vaker dan je denkt waarschijnlijk. 
Alles wat je niet wil voelen zal zich aan je opdringen. 
Uit liefde 

Want jouw liefdevolle zelf wil dat je jezelf serieus neemt, dat je naar jezelf luistert, dat je jezelf verzorgt en troost als je pijn hebt. 
En dat gaat niet, als je je niet bewust bent van wat er speelt. 
Hieronder een meditatie om je daarbij te helpen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jan
een maand geleden

Ik voelde mijn zonnevlecht, leg contact met mijn angst. Angst die ik kan voelen, als het leven spannend is, nwe uitdagingen en beproevingen te wachten staan. Ik sta ervoor open, voel mij nieuwschierig naar wat er komen gaat. Een uitdaging, een nieuwe relatie, opnieuw liefde voelen in mijn hart, heel intens. Het mooiste wat er is, en tegelijkertijd heel indringend, alsof mijn leven op de kop staat. De moed hebben dit avontuur aantegaan, dat geef ik mijzelf in. Mag op mijzelf vertrouwen, ik ben goed in wie ik ben.

Martje
2 maanden geleden

Mijn eerste plek was mijn zonnevlecht. Ik zag een goudgele vorm met dunne angstdraden, die toen ik in en uitademde veranderde in rood (boosheid, frustratie) Ik hoorde een woord "Aannames" en ook een donkerdere energie die bij het hart hoorde. Ik wist dat uit teleurstelling of verdriet wat ik gekend heb de neiging heb dingen aan te nemen die niet zo hoeven te zijn, maar die ik baseer op ervaringen uit het verleden. Wat ik in moest ademen was vooral zachtheid en tederheid. Ik zag een roze, blauwe energie ( baby kleurtjes)
De volgende plek was een plek op mijn wang, een bekende spanningsplek voor mij. Deze heeft te maken met gezichtsverlies, veroordeling, vernedering. Ervaringen, gevoelens die ik eerder heb ervaren. Wat daar gebeurde was dat er een oranje energie naar binnen kwam, die me vertelde dat ik intiem mocht zijn met mezelf. Mijn gevoelens en ervaringen serieus nemen, en daar zorg voor dragen.
De derde plek was de onderkant van mijn voeten, en dit ging over in de wereld durven staan. Ook daar ging het over mij liefdevol verbinden met mijzelf, de aarde en mijn omgeving. Zag een roze energie, warm roze vanuit mijn voeten de aarde ingaan.